Wolken, regen en zon.

8 oktober 2017 Brendesign 0 Comment

Wolken, regen en maar weinig zon. Maar toch is dit één van de mooiste seizoenen. Zeker om te fotograferen. Aan paddestoelen, kleuren en dieren geen gebrek. In dit blog ga ik je vertellen wat er zo mooi aan de herfst is en wat voor moois je kunt vinden om te fotograferen.

In de herfst is het vaker bewolkter en regent het meer dan in de andere jagetijden. Dit kan enorm positief zijn wanneer je gaat fotograferen.  Na een regenbui kun je foto’s maken van een mooie weerspiegeling, macrofoto’s van kleine druppeltjes aan een paddestoel of op een mooi gekleurd blad. Maar ook als de zon schijnt kun je enorm mooie foto’s maken. Denk aan de zon die schijnt door de mooie gekleurde bomen.

Ik neem je mee..

In dit blog neem ik je mee naar Dwingeloo. In de zomer is het er heerlijk vertoeven en staat het vol met bloeiende heide, in de herfst met paddestoelen en als je geluk hebt kun je in de winter schaatsen op het meer. Als ik de auto geparkeerd heb en het bos in loop kom ik gelijk een heel aantal mooie plaatjes tegen.

Deze moeten dan ook uitgebreid vastgelegd worden.

Herfstbladeren

Maar enkele dagen van het jaar zijn de gekleurde bladeren op zijn mooist.

Zorg dan ook dat je juist deze dagen met je camera op pad gaat.
Op die dagen worden alle voedingsstoffen uit de bladeren gehaald zodat de bomen zich kunnen voorbereiden op de aankomende winter, waardoor de bladeren zo mooi verkleuren. Close up of macro foto’s kunnen daarom, zoals hierboven vertoont, een enorm mooi plaatje geven.

Mist en dauw

’s Morgens vroeg kun je in de herfst dauwdruppels op de bladeren, gras en zelfs op de bloemen vinden. Soms is het s’ morgens zelfs mistig! Dit is enorm sfeerverhogend en geeft daarom ook een enorm gaaf effect aan je foto. Mist zorgt er namelijk voor dat je op de achtergrond van je foto een witte waas krijgt. Waardoor het object dat je fotografeert vaak in contouren weergeven wordt. Dit maakt de foto spannend. Om dit goed te kunnen vasteggen moet je vaak overbelicht fotograferen.

Paddestoelen en spinnenwebben

Na een mistige nacht zie je vaak pas hoeveel spinnenwebben in je tuin zitten. Deze zijn juist ’s morgens vroeg enorm gaaf om te fotograferen, met de dauw nog in het spinnenweb.
Ook de paddenstoelen houden de dauw een poosje vast, ook dit geeft net iets extra’s aan je foto.

Ga gerust op pad met je camera, ook wanneer het regent. Dit kan juist de mooiste foto’s opleveren.

Liefs Brenda

leave a comment

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: