Verliefd op Zuid-Limburg

28 februari 2019 Brendesign 0 Comment

Wauw Limburg wat ben jij mooi. Een paar maanden geleden ben ik opzoek gegaan naar een hotelletje in een typisch Limburgs dorpje: Gulpen. Maar wauw er zijn zoveel bezienswaardigheden waar ik graag heen wil dat ik voor de ander halve dag dat ik in Limburg ben gewoon moet kiezen waar ik heen wil.

Het eerste wat op mijn programma staat is natuurlijk de reis er naar toe. Vanuit het mooie Schoonebeek, 3 uur rijden naar Margraten, mijn eerste bestemming. Mijn Tom-tommetje zegt dat ik het beste door Duitsland kan rijden. Het is niet dat ik nooit in Duitsland kom maar wauw, ook dat blijft een enorm mooi land. Hoe verder ik naar beneden rijd hoe mooier de omgeving wordt. Wat ook enorm prettig is is dat ik lekker door kan rijden, met mijn Toyota Aygo tik ik de 170 km/h aan. Wanneer ik ruim 2 uur later Nederland weer binnenrijd is het alsof ik midden in de Ardennen ben beland. Geen plat landschap meer zoals in Drenthe maar geweldig mooi uitzicht en hoogteverschillen. Dit vindt mijn auto helaas wat minder prettig en de mede weggebruikers om mij heen ook. In de tweede versnelling lukt het nog net om de heuvel op te komen. Maar wauw wat is het hier mooi.

Ik rijdt het dorpje Margraten binnen, op weg naar de Amerikaanse Begraafplaats. Een grote poort verwelkomt mij en ik parkeer mijn auto netjes in de rij. Het eerste wat mij opvalt is de stilte, het ontzag voor de mensen die hier herdacht worden.

De mannen, die voor volk en vaderland door een enorme hel gingen om ons te bevrijden van de Duitsers, de mannen die thuis hun familie, vrouw en kindjes achterlieten om mensen die ze niet kenden hun vrijheid terug te geven. Jongens van soms nog geen 24 jaar. Dit kwam binnen toen ik door de paden heen liep. En helemaal toen ik in het kapelletje stond.

Na een lange wandeling over het terrein en gewisseld van mijn warme trui naar een T-shirtje besluit ik Zuid-Limburg nu eens goed te gaan verkennen.

Ik rijdt door naar mijn volgende bestemming: Kasteel Schaloen. Wederom indrukwekkend. Nadat ik mijn auto heb weggezet besluit ik eerst een wandeling rond om het kasteel te maken en wandel ik door een prachtig laantje het bos in.

Hup zo het bruggetje over en zie ik iets typisch zuid Nederlands. Een kappelletje.  Het enige geluid dat ik hoor is het beekje dat vrolijk krabbelend laat weten dat het zomer is.

Na een paar kilometer gewandeld te hebben besluit ik terug te gaan en een echte Limburgse vlaai in het zonnetje te gaan eten, beste plan ooit. Ik besef mij nogmaals wat voor prachtige omgeving Zuid-Limburg is.

Aangezien ik hierna niet echt een plan meer heb doe ik rustig aan en besluit ik, voordat ik naar het hotel ga, nog wat rond te rijden in de omgeving om af en toe te stoppen en wat plaatjes te schieten.

leave a comment

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: