Schoonebeek - Den Haag info@brendesign.nl

Hoe maak je een goede facebook omslagfoto?

12 november 2017 Brendesign 0 Comment

Social media is tegenwoordig een must. Steeds meer bedrijven zijn online te vinden en dan vooral op Facebook, wat tegenwoordig het visitekaartje is van veel bedrijven. 

Dat digitale visitekaartje bestaat onder andere uit de Facebook Omslagfoto. Ik heb het dan dus over die mooie foto over de hele breedte van Facebook boven je Timeline.

Maar hoe maak je dan een mooie en goede omslagfoto?

De omslagfoto is een mooie kans om te laten zien waar je bedrijf voor staat. Laat je creativiteit de vrije loop, maar er zijn wel een aantal regels:

  • In je omslagfoto mogen geen contactgegevens, website-adres, email-adres, postadressen of andere informatie staan.
    Deze informatie kun je natuurlijk wel invullen op de daarvoor bestemde INFO pagina.
  • Je omslagfoto mag geen Call to Action bevatten. Denk aan: “Neem nu contact met ons op” of “Vind deze pagina leuk” of een pijl of ander teken dat wijst naar de “vind ik leuk” knop.
  • Ook mag de omslagfoto geen prijs- of aankoopinformatie bevatten. Denk aan: “Nu 45% korting op alle banken” of “Nu te downloaden via…”

Zorg er dus altijd voor dat je bovenstaande informatie niet in je omslagfoto zeg. Zorg er dus altijd voor dat je rekening houdt met de richtlijnen van Facebook, bovenstaande en andere richtlijnen kun je vinden in de voorwaarden voor Facebook-pagina’s

Je Facebook omslagfoto is je visitekaartje en is dus een onderdeel van je bedrijfsidentiteit. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien hoe je creatief om kunt gaan met de regels van Facebook en toch iets origineels kunt maken.

 

leave a comment

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: