Schoonebeek - Den Haag info@brendesign.nl

Fototip: Formatteer je sd-kaart

5 november 2017 Brendesign 0 Comment

Misschien heb je het al eens gemerkt, je sd-kaartje lijkt veel trager dan de eerste keer toen je hem gebruikte. Ben je klaar met fotograferen en heb je alles op je computer of misschien wel een externe harde schijf gezet?

Tijdens het plaatsen van je kaart heb je niet gekeken hoeveel ruimte er nog beschikbaar is en je begint vrolijk met fotograferen. Na een aantal foto’s begin je te merken dat de snelheid niet meer is wat het geweest is en je kaart sneller vol is dan normaal. Net op dat moment springt er een hertje uit de struiken en ja hoor, je kunt je reserve kaartje ook niet zo snel vinden…

Eenmaal thuis bestel je gelijk een nieuw kaartje, met nog maar meer GB. Maar dat hoeft helemaal niet. Na een aantal makkelijke handelingen is je kaartje weer als nieuw!

Wissen

Een van de opties is natuurlijk om een aantal onscherpe foto’s te wissen zodat je weer een aantal foto’s kunt nemen, maar op een gegeven moment houd je alleen mooie foto’s over die je natuurlijk niet wilt wissen. Misschien wis je wel een foto waar je later spijt van krijgt, en dat wil je niet.

Formatteer je kaartje

Om ervoor te zorgen dat je hier niet mee te maken krijgt, kun je beter het beste je foto’s gelijk overzetten en er direct ook een backup van maken, kijk wel uit dat je geen thumb bestanden krijgt, want deze zijn zo klein dat ze eigenlijk waardeloos zijn. Dit kun je voorkomen door je bestanden niet te verslepen. Als je er zeker van bent dat je alle foto’s hebt overgezet stop je je kaartje weer terug in je camera en ga je naar opties. Onder een van de tabjes staat format of formatteren. Zodra je deze optie selecteert verwijderd je camera de gemaakte foto’s maar ook de cache bestanden. Dit zorgt ervoor dat je je kaartje weer volledig tot je beschikking hebt. Het verwijderen van alleen je foto’s is namelijk niet voldoende. Bij het formatteren weet je zeker dat alle bestanden worden verwijderd. Zorg daarnaast natuurlijk wel altijd voor genoeg opslagruimte, het is namelijk altijd handig om meerdere kaartjes bij je te hebben.

leave a comment

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: