C’est la vie

21 september 2017 Brendesign 0 Comment

Buitenland maar zo dichtbij

Daar rijden we dan, in de Dacia Duster op weg naar een stukje buitenland. Verrassend genoeg vind je het echte buitenland gevoel al op een paar uurtjes rijden van Nederland. Om de tien minuten zie ik het landschap veranderen. Van het platte Nederland wordt het opeens een heuvelachtig België. Met mijn hoofd nog half bij het werk en het drukke leven veranderd langzaam de wereld om mij heen en wat een rust geeft dat zeg. De heuvels beginnen langzaam bergen te worden, de zon komt te voorschijn en zo verdwijnen langzaam alle zorgen uit mijn hoofd.

We stappen uit in een stadje en ik kijk om mij heen. Wauw, ik voel een bepaalde rust over me heen komen en ik geniet. Ik geniet van alles om mij heen en denk even niet meer aan mijn drukke leventje thuis. Ik voel gelijk een drang naar meer.  Voor ons staat een grote haast Gotische kerk. Mooi afgeschilderd tegen de helder blauwe lucht.

We stoppen even om de beentjes te strekken en even het buitenland gevoel op te snuiven. We lopen een stukje en plots zien we dit leuke bruggetje. Gevlochten van riet en aangelegd om in de zomer een stukje af te kunnen snijden. Met knikkende knietjes, want ja ik vind het best een beetje eng loop ik het bruggetje over. Het uitzicht is echt fenomenaal. Het kabbelende water op de achtergrond, de mooie blauwe lucht. Hier word je toch gelukkig van.

Na een poosje onze ogen uit te hebben gekeken lopen we weer terug richting de auto. We rijden verder door verschillende berg dorpjes. Letterlijk bergje op bergje af. Wat een uitzicht! Je zou bijna zeggen dat we in Frankrijk zouden zitten of ergens in Zwitserland of Oostenrijk, maar nee het is slechts een paar uurtjes vanaf Nederland. Ik probeer voor mijzelf zoveel mogelijk indrukken mee te nemen.

De natuur en het buitenland gevoel is zo dichtbij. Stap eens in je auto en ga er op uit. Geniet van de natuur om je heen, en zoek je rust. Binnen een paar uurtjes ben je in een compleet andere wereld.

Liefs, Brenda

leave a comment

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: